marți, 4 octombrie 2011

Let's do it, Romania !

Yes, we did it ! Am participat si anul acesta la campania " Let's do it Romania" nu intr-un numar la fel de mare ca anul trecut, dar cu chef de munca ceva mai mare. Ne-am adunat sambata , 24 septembrie, pe la ora 8 dimineata, cam somnorosi si infometati, in fata la Iulius Mall - locul de intalnire a tuturor volutarilor care au vrut sa arate ca le pasa de imaginea orasului lor. Am fost inarmati cu manusi si multi saci menajeri si am pornit fiecare echipa catre locul indicat de organizatori. Noi am fost trimisi intial in Ipotesti unde am strans cativa saci cu gunoaie imprastiate pe camp de vant, caini, etc. Am strans cam 15 saci, iar apoi am plecat spre "Lacuri" un loc dragut, ceva mai retras unde lumea merge la un gratar, pescuit, plimbari cu prietenii, etc. Chestie urata la acest "parc" e ca nu are niciun cos de gunoi amenajat , iar majoritatea oamenilor arunca gunoaiele pe jos, in jurul lacului sau chiar in lac.

Ajunsi "La lacuri" am obeservat ca in loc de ratuste , pe marginea lacului erau doar pet-uri, ambalaje din plastic, sticle si tot felul de chestii pe care oamenii in loc sa le ia si sa le arunce la un cos le-au aruncat in lac sau pe langa, lasand in urma un peisaj trist.

Cu chef de munca , ne-am grupat cate 2-3 si am strans toate gunoaiele din parcare, din jurul lacului chiar si cele din lac.Da, cei mai curajosi dintre noi si cu chef de munca au stat pe marginea lacului, pe scanduri, placaje , plute improvizate si au scos toate peturile si pungile care pluteau. Unii chiar au intrat putin la apa(Roxana) , altii au pescuit peturile de pe margine cu o "undita" improvizata (Ozzy), iar altii i-au sustinut un adevarat spectacol.

De plans nu s-a plans nimeni, poate doar de foame insa cercetasii mereu se descurca asa ca, dupa fapta si rasplata: ne-am pus sa mancam, fiecare ce si-a luat de acasa, un sandwich, o eugenie. Insa mare a fost surpriza cand Ioana si Alexandra au scos zacusca si painea din ghiozdan si au impartit cu toata lumea asa cum face orice cercetas . Cu foamea potolita ( mai mult sau mai putin) am jucat cateva joculete amuzante la care rasetele au fost pe primul plan, apoi ne-am inarmat fiecare cu cate unul sau doi saci (dupa puterile fiecaruia ca deh, unii saci erau cat noi de grei) si i-am dus la marginea drumului pentru a fi preluati de masinile de gunoi. Am strans aproximativ 30 de saci din acel loc si am lasat in urma un peisaj dragut pe care speram noi ca-l vom gasi la fel si peste cateva luni, de ce nu chiar ani J.

Dupa o zi intreaga de lupta cu gunoaiele am pornit incet spre casa, obositi, infometati dar cu gandul impacat ca am mai facut o fapta buna si ca am lasat in urma un peisaj frumos.

Mai multe detalii despre ce s-a intamplat pe 24 septembrie puteti vedea si in pozele facute de Roxana :

https://picasaweb.google.com/107233671747821016543/LetSDoItSuceava

O zi faina,

Ovidiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu