sâmbătă, 25 iunie 2011

Hand-made Eco "Stuff" - proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune

“Hand-made Eco Stuff” este titlul ultimului proiect cu care Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei Filiala Suceava a aplicat pentru finantare prin programul european Tineret in Actiune si suntem destul de mandri ca acest proiect a fost aprobat.

Astfel, intre 8-22 august 2011, in orasul Saliste, judetul Sibiu acest proiect va aduce impreuna 40 de tineri din 4 tari europene – Germania (Deutsche Pfadfinderschaft Sankt Georg (dpsg)), Franta (Scouts et Guides de France), Cehia (Junak- svaz skautu a skautez CR), Romania (Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”, Filiala Suceava). Schimbul de tineri are ca obiectiv principal protectia mediului, toate activitatile desfasurate pe perioada proiectului materializandu-se in constructia unor instalatii ce utilizeaza surse alternative de energie (solara si eoliana).

Pe durata celor doua saptamani tinerii vor participa la: dezbateri, ateliere, activitati, sesiuni de coaching pe teme de mediu si vor explora conceptele de “dezvoltare durabila’ “incalzire globala”, “energie alternativa” .

De altfel pornind de la premisa ca in unele tari ale Europei cultura eco este mai dezvoltata decat in altele, tinerii vor explora diferentele si asemanarile dintre ‘culturile eco’ ale fiecareia dintre tarile participante, vor putea impartasi din experientele proprii in ceea ce priveste activitatile de protectie a mediului si vor putea sa colaboreze in elaborare unor idei de solutii la problemele actuale si potentiale de mediu.

Mai mult, stim ca anul 2011 este anul international al voluntariatului drept urmare ne-am propus ca prin intermediul proiectului sa promovam si importanta voluntarilor si a voluntariatului in societate.

Nu in ultimul rand mentionam ca proiectul cunoaste si o dimensiune sociala, promovand includerea tinerilor ce provin din familii cu situatie financiara mai putin buna, in acest sens, din fiecare tara participanta cate 2 tineri provenind din aceste medii.

Obiectivele principale ale proiectului urmaresc implicarea tuturor participantilor in:

-folosirea mijloacelor non-formale de educatie pentru acumularea de noi cunostinte

-explorarea propriilor culturi eco si a celorlalti parteneri

-eliminarea diferentelor sociale prin locuirea timp de doua saptamani in aceleasi conditii si lucru in echipa

-explorarea unor concepte din domeniul protectiei mediului

-constructia instalatiilor ce utilizeaza energie alternativa

-promovarea conceptului de voluntar



Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Această publicatie reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facută responsabila pentru utilizarea informaţiei pe care o contine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu